Er du interesseret i fremtidens landbrug og natur i og omkring Tissø? Skal landbrugsproduktionen i området øges? Skal der være flere naturarealer? Kan de to kombineres? Hvordan påvirkes miljøet, lokalsamfundet og erhvervet af landbruget? Har du en holdning til kvælstofforvaltningen i det åbne land, og vil du have indflydelse på fremtidens løsninger til gavn for fødevareproduktion og miljøet? Så kom med til en spændende workshop om:
Fremtidens landbrugsproduktion og arealanvendelse i Tissø-området
Torsdag d. 9. oktober 2014 kl. 16:00-21:30 på Selchausdal Gods
I forskningsprojektet DNMARK er vi i gang med at undersøge fremtidige muligheder og løsninger for kvælstofforvaltningen i seks lokalområder i Danmark. Et af områderne er landbrugslandskabet omkring Tissø. Vi vil gerne have input fra lokale borgere, landmænd, erhverv, organisationer og myndigheder, og derfor inviterer vi til workshop i lokalområdet. Her vil vi arbejde med ovenstående spørgsmål, og se om vi i fællesskab kan få ideer til lokale løsninger, der sikrer et samspil mellem landbrugsproduktion og miljø i forhold til kvælstof, der er til gavn for både landbrug og miljø.
På workshoppen vil vi invitere dig til at være med til at tænke de store tanker om, hvordan dit lokalområde kan udvikle sig i fremtiden. Vi vil også gerne diskutere, hvilke konkrete løsninger der skal til, for at sikre en udvikling der tilgodeser og afvejer forskellige lokale hensyn til fælles bedste (produktion, afvanding, naturhensyn, gødskning, erhvervsudvikling, jagt, turisme og friluftliv).
Dagens program:
Kl. 16.00 Ekskursion i området. Vi mødes på Selchausdal Gods (Selchausdalvej 6, 4291 Ruds Vedby). Der er sørget for fælles bustransport.
Kl. 18.00 Aftensmad på Selchausdal Gods
Kl. 19.00 Introduktion til DNMARK-projektet samt fælles drøftelser og gruppearbejde om fremtiden for landbruget og landskabet omkring Tissø
kl. 21.30 Afslutning
Deltagelse er gratis, men af hensyn til forplejning vil vi gerne kende deltagerantallet til workshoppen, og beder dig tilmelde dig øverst i invitationen.
Tilmelding til workshop
Tilmeldingsfrist: 2. oktober 2014.
Vi ser frem til en god diskussion af, hvordan vi kan finde løsninger, der gavner både landbrugsproduktionen og miljøet.
På vegne af forskningsalliancen DNMARK
Kristoffer Piil,
+45 8740 5574 (direkte) | kpi@vfl.dk
VIDENCENTRET FOR LANDBRUG P/S
Agro Food Park 15, DK 8200 Aarhus N